Noche mágica en el miramar de Sitges

334339350352 Angelica esculturas_MG_5927_MG_5960_MG_6062DSC_0037DSC_0046DSC_0060DSC_0092DSC_0118DSC_0119DSC_0129sitgessitges2Miramar Cris Gabarró2

La vesprada del divendres serà recordada com la nit amb més glamour que s’ha viscut en l’edifici Miramar des de fa molts anys. La presència de la primera dama catalana, la Sra. Helena Rakosnik i el padrinatge de la Sra. Marisa Falcó comtessa de Godò van assegurar l’èxit d’una gala benèfica que Angélica Guevara ha portat a terme comissariant l’exposició de pintors i escultors espanyols, encuentro con el Arte actual, i organitzant un acte on l’expectació va donar pas a una excitant, il·lusòria i romàntica atmosfera perfecta, una vetllada on el si, l’afirmació vers la crida, estava en els caps, els cors, els ulls i estomacs de gairebé tots.

L’acte d’inauguració va sofrir un lleuger retard ja que estava anunciat a les vuit i no fou fins dos quarts de nou que l’arribada de la Sra. Rakosnik de Mas precipità l’apertura de les sales superiors. Primer hi hagué un posat de totes les autoritats pels mitjans gràfics (photocall) davant el plafó que lluïa els logos de la Fundació Barraquer, l’Ajuntament de Sitges i la Fundació Clarós, a més d’altres espònsors que han col·laborat activament en la consecució d’aquesta nit meravellosa, mai vista, amb personatges sortits de les salons aristocràtics de la part alta barcelonina i eminències del bisturí, ultra els mediàtics presentadors, estupenda Belinda Washington i profunda veu del radiofònic Toni Marin.
Un estol d’escoltes apostats a l’entrada del Miramar comprovant la identitat dels convidats donava pas a la recepció de gala on una esplèndida plantilla d’hostesses vestides d’uniforme roig, atentes a qualsevol petició dels assistents, lluïen un faixi amb el logo de Tote Vignau, agència de models que es promociona amb el lema “l’elegància és una actitud”. Entre tota aquesta colònia de barcelonins arreglats i vestits d’etiqueta per a la ocasió sobresortia la presència d’una Monica Green exultant que repartia somriures i es deixava fotografiar junt als seus admiradors. La cantant de jazz va captivar l’atenció dels assistents.
El Sr. Josep Maria Cadena va donar la nota erudita amb un parlament que fou cronometrat pels presentadors. De manera simpàtica Cadena va enllaçar el retard sofert amb la biografia i obra de Rusiñol i aquell establiment que duia per nom La Puntual.
En el decurs del sopar va realitzar-se un passi de models, tal com estava anunciat, el sorteig de regals i les actuacions musicals previstes. El muntatge de les carpes en el pati del Miramar, el catering servit pel grup Matas Arnalot i l’ambient selecte foren aspectes sobresortints d’aquesta gala benèfica que sota la batuta de Angelica Guevara d’Ediciones G. A. ha estat un sorpressiu èxit, una mena de miratge sorgit de les mil i una nits en un context de retallades i mesures d’austeritat que, si més no, creen una certa perplexitat quan no una paradoxa existencial. Tanmateix els reis d’antuvi cercaren indrets allunyats de les ciutats per gaudir sense problemes (sans souci) en aquest cas però la finalitat altruista contraresta el devessall de glamour i l’ostentació de pells que divendres va omplir els salons i terrassa del Miramar Palace.

 

Arte y Ayuda Humanitaria Encuentro con el Arte Actual ofrece una exposición de pintura y escultura que no sólo pretende exaltar la plástica sino contribuir a una obra de gran calado social como es la Fundación Barraquer, y Fundación Clarós. Su labor humanitaria es sobradamente conocida para que nos extendamos en destacar sus virtudes; por ello sólo queremos indicar que este Encuentro con el Arte Actual pretende ayudar con este proyecto a aquella benemérita fundación junto a la Fundación Barraquer y claros que a hecho grandes labores humanitarias en África.. Los artistas que participan son más de setenta. Sus nombres, avalados por las obras que realizan, son plenamente representativos de nuestro arte. Muchos de ellos tienen proyección internacional y en conjunto afirman la fuerza creativa que existe entre nosotros. Nombres de artistas que tienen su impronta y que siguen de estimulo a los de las nuevas generaciones; no para que les sigan en las formas de hacer, sino para que sientan su propio afán creativo. Del 11 de Noviembre al 8 de Enero 2012ha sido factible verlo en unas instalaciones del Miramar de Sitges

Añadir un comentario